Voorkom frustratie, ga fluitend op pad

Wat een ellende! De ramen van mijn bolide zijn bevroren. Dat kan ik nu net niet gebruiken. Over 20 minuten moet ik in de Brasserie in Meppel zijn voor een afspraak.

Ah nee hé, de deur is ook nog dichtgevroren. Met mijn volle gewicht hang ik aan de autodeur en hij schiet open. Gelukkig zitten de rubbers nog in de sponning.

Ik rommel in het dashboardkastje op zoek naar de ruitenkrabber. Het kastje puilt uit: papieren, pennen, lampjes, van alles, maar geen ruitenkrabber. Misschien ligt hij onder de stoel? Hij moet er toch echt zijn. Ik graai en stuit op een veiligheidshamer. Tja, ik kan de ramen ook inslaan, maar dat schiet niet op. Ik stap uit en schuif de stoel naar voren en ja hoor, daar is die. Mooi verpakt in een warme grote handschoen.

Met snelle halen veeg ik de sneeuw van de voorruit. Dit is niet te geloven! Ook nog een bevroren ijslaag.

Pruttel, pruttel, pruttel. Gas geven, pruttel, pruttel. En nog eens en nog eens. Laat ik de auto alvast starten en de voorruitverwarming aanzetten. Net wanneer de voorruit bijna ontdooit, omdat de stoom mij uit de oren komt, start de auto.

Ik maak de ramen verder ijsvrij. Als een sneeuwkonijn spring ik om de auto heen. Daar ging ik bijna op mijn snufferd.

De lol van het etentje is mij er al bijna af.

Zo gaat het ook als je te veel obstakels moet overwinnen om kayak te gaan varen.



Ga fluitend op pad met je kayak of kano

Met de juiste voorbereiding en uitrusting breng je de kajak of kano veilig en efficiënt naar je bestemming.

Hier zijn enkele tips om je kajak/kano te vervoeren:

1.     Gebruik een dakdragersysteem: Een betrouwbare manier om je kajak te vervoeren is met een dakdragersysteem. Een dakdrager met een rol vergemakkelijkt het op de auto leggen van de kayak. Vervoer de kayak op de kop. Dan ligt de kayak mooi stabiel en gestroomlijnd op de auto. De meeste Hobie kayaks zijn gemakkelijk met 2 personen op de auto te leggen. Sommige modellen zijn zo licht dat dit in je eentje ook lukt.

2.     Overweeg een wal trailer: Als je dicht bij het water woont, dan is een Hobie wal trailer een goede optie. Je trekt de kayak dan lopend of met de fiets naar het water. Als je de spullen, die je meeneemt, achterin de kayak legt, dan maak je het jezelf nog gemakkelijker. Door het hefboomeffect hoef je minder te tillen.

3.     Beveilig je lading: Gebruik altijd spanbanden om je kayak stevig vast te zetten. Gebruik spanbanden die je met de hand vastzet en geen spanbanden met een ratel. Hiermee voorkom je deuken in de kayak, omdat je met de ratel de kayak snel te strak vastzet.

4.     Overweeg een boottrailer: Een boottrailer kan het proces eenvoudiger maken als je meerdere kayaks vervoert of als de kayak eigenlijk te zwaar is om op de auto te leggen. Een zogenaamde cradle set zorgt ervoor dat de kayak mooi stabiel ligt. Het voordeel van het gebruik van een trailer is dat je niet hoog hoeft te tillen.

Meer weten?
Wij adviseren je graag. Plezier en ontspanning op het water begint bij een goede voorbereiding.