Hoe krijg ik de kromme pen van mijn mirage drive weer recht? 27 december 2020

“Heb een vraag, de masten van de vinnen zijn beetje krom zie foto’s. Kan dit kwaad? Moet ik ze recht buigen en kan dat? Ik heb geprobeerd de pinnen los te draaien, maar ze zitten waarschijnlijk vast gelijmd. Ik heb geprobeerd met een baco moersleutel en in de bankschroef, maar de pinnen zitten muurvast. Als je in de buurt bent en je hebt tijd, kunnen we dan een afspraak maken?” Deze vraag kregen wij in augustus in onze mail van Ente Breed uit Zeeland. Toevallig zijn wij twee weken later op vakantie in Domburg. We mailen terug en we maken een afspraak.

Reparatie, kleine moeite, groot plezier

Om 10.00 uur verlaten we ons vakantieadres en toeren we over het eiland naar de klant. Het kayaktrailertje op de oprit bevestigt dat wij op het juiste adres zijn. “Fijn dat jullie er zijn, alles ligt al klaar in het schuurtje, kom verder”, nodigt de klant uit. Op een tafeltje op oude lappen kijkt een aandrijfsysteem met kromme pennen ons hulpeloos aan. Een bankschroef wacht in de tuin.

Met professioneel gereedschap draait Mark de pinnen los. “Ik was bang dat ik de boel kapot zou draaien”, vertelt de klant. In overleg met Ente besluit Mark om de pinnen te vervangen voor nieuwe exemplaren. Onder een geanimeerd gesprek klaart Mark de klus. 

Ente, die fotograaf is, stuurt ons later prachtige foto’s van onze favoriete vakantieplaatsen in Zeeland. Foto’s van Middelburg en Veere, die hij vanuit zijn kayak maakte en die ons de plaatsen vanuit een andere hoek laten zien. 

Hulp of advies nodig bij reparatie van uw Hobie kayak?

Neem vrijblijvend contact op met Kabootje. Wij helpen u graag.